Straatvoetbal trainingen Nieuw-West groot succes!

| april 25, 2014 | Nieuws |

Sinds maart is stichting AORC-Lebo begonnen met het organiseren van straatvoetbaltrainingen in Nieuw-West. Niet zomaar trainingen, maar trainingen die worden gegeven door perfecte rolmodellen. Voetballers die de beste techniek van Nederland hebben en zelfs Zaalvoetbal international zijn.

Op het Nigel de Jong plein geeft de aanvoerder van AORC/Lebo Vastgoed en 80 voudig zaalvoetbal international Zaid el Morabiti training aan de jeugd uit voornamelijk Geuzenveld.

Op het Louis de Visser plein geeft sterspeler van het Nederlands zaalvoetbal team Mo Attaibi training aan de jeugd van voornamelijk de wijken uit Osdorp.

Beide rolmodellen geven training op het plein in de wijk waar ze vroeger opgegroeid zijn en hebben leren voetballen. Mo Attaibi vertelt: “Vroeger heb ik vele uren doorgebracht op het Louis de Visserplein en keek ik altijd op naar de profvoetballers die op het pleintje voetbalden. Nu kijkt de jeugd naar mij, het voelt goed om wat terug te geven aan de wijk waar je bent opgegroeid.”

Ook Zaid el Morabiti merkt dat kinderen naar hen opkijken: “Als je de jeugd traint, kijken ze met respect naar je. Alles wat je vertelt nemen ze voor waar aan en ze willen allemaal later graag net zo goed worden. Het is leuk dat ik nu op het plein training geef waar ik jarenlang zelf op heb gevoetbald.”

Nick van Teeffelen, manager stichting AORC-Lebo kijkt tevreden toe. “Onze visie is om de juiste personen op de juiste plek te zetten. Onze rolmodellen willen we in hun eigen wijk training laten geven, want ze kennen hun eigen buurt het beste. Ik vind het vooral mooi dat rolmodellen zoals Zaid en Mo zich willen inzetten voor de wijk waar ze zijn opgegroeid. Ik hoop dat we de activiteiten kunnen uitbreiden naar meer wijken en pleinen in Nieuw-West en Amsterdam.” Aldus van Teeffelen.

De trainingen worden iedere keer druk bezocht en gezegd kan worden dat het een succes is. Er is een mooi filmpje gemaakt van de training op het Louis de Visser Plein waar Mo Attaibi namens stichting AORC-Lebo training geeft.