Partner AORC/Lebo Vastgoed genomineerd voor UEFA Grassroots Award.

| maart 19, 2014 | Nieuws, Samenwerking |
uefa grassroots stichting aorc

Erkenning voor maatschappelijke voetbalprojecten

Afgelopen week is onze partner AORC/Lebo Vastgoed verrast met 2 beloningen voor haar maatschappelijke projecten. Eerst heeft AORC/Lebo Vastgoed het Meer dan Voetbal-label ontvangen en afgelopen vrijdag werd bekend dat de KNVB AORC/Lebo Vastgoed als Nederlandse club naar voren heeft geschoven voor de prestigieuze UEFA GRASSROOTS AWARD.

Meer dan Voetbal

AORC/Lebo Vastgoed heeft op 25-02-2014 het Meer dan Voetbal-label ontvangen. Met dit label laat de club zien dat zij maatschappelijk actief is en voetbal inzet voor een sterkere samenleving.

Stichting Meer dan Voetbal helpt clubs (prof en amateur) verder bij de ontwikkeling en uitrol van hun maatschappelijke programma. Dit doen zij door ondersteuning in de vorm van publiciteit en kennis. Zij bundelt de kennis van clubs die maatschappelijk actief zijn en zorgt ervoor dat deze kennis makkelijk te delen is. Zo kunnen de aangesloten clubs leren van elkaar en elkaars projecten overnemen. Ook maakt AORC/Lebo Vastgoed kans op een Meer dan Voetbal Award. De awards zijn een beloning voor de pareltjes op het gebied van Meer dan Voetbal.

Het label is een initiatief van stichting Meer dan Voetbal. Zij is in 2004 opgericht door de KNVB, Eerste Divisie en Eredivisie en zet de kracht van voetbal in voor een sterkere samenleving. Het label is een erkenning voor voetbalclubs die zich inzetten voor deze missie.

UEFA GRASSROOTS AWARD

AORC/LEBO VASTGOED is zeer vereerd dat de KNVB onze club naar voren heeft geschoven om Nederland te vertegenwoordigen voor de UEFA GRASSROOTS AWARD.

De Europese Voetbalunie wil met deze onderscheiding elk jaar verenigingen, projecten en vrijwilligers belonen die zich bijzonder inspannen of onderscheiden op het gebied van voetbal aan de basis. Tot het zogeheten Grassroots-voetbal behoren jeugdvoetbal, schoolvoetbal, G-voetbal, vrouwen- en meisjesvoetbal, beach soccer en andere voetbalvormen die niet dagelijks in de schijnwerpers staan. Elk land kan een vereniging, project en vrijwilliger nomineren voor de prijs. De UEFA beslist uiteindelijk wie er worden beloond met de prestigieuze award.

AORC-Lebo organiseert momenteel 2 scholencompetities voor de basisscholen groepen 7 & 8 in Amsterdam Zuid en West. Daarnaast organiseert AORC/Lebo Vastgoed straatvoetbaltrainingen in Amsterdam Nieuw-West. Ook zijn er speciaal meiden trainingen in een sporthal. Bij al deze activiteiten, worden de rolmodellen van AORC/Lebo Vastgoed ingezet, zoals bijvoorbeeld Zaid el Morabiti en Mo Attaibi die in het Nederlands zaalvoetbalteam spelen of Panna Koning Mo Boutaka. Door middel van de inzet van deze positieve rolmodellen proberen wij de jeugd te inspireren, stimuleren, motiveren en te activeren op het gebied van voetbal, maar ook voor hun ontwikkeling in de maatschappij.

In het seizoen 2014/2015 willen we starten met een derde scholencompetitie (Amsterdam Nieuw-West) en starten met gratis huiswerkbegeleiding voor de jeugd van AORC/Lebo Vastgoed en de deelnemers van de straatvoetbaltrainingen om taal en leerachterstanden te verkleinen en zo ook schoolprestaties te verbeteren. Normaal gesproken is dit voor onze doelgroep (Allochtone multi-probleemgezinnen) vaak niet betaalbaar.

Meer informatie is te vinden op www.stichting-aorclebo.nl of www.aorc-lebovastgoed.nl

De romodellen van PannaStraatvoetbal.nl worden regelmatig ingezet tijdens de maatschappelijke activiteiten. Wij zijn zeer vereerd dat we worden beloond voor al onze maatschappelijke inzet. Dit laat zien dat we op de goede weg zijn en motiveert ons alleen nog maar meer om deze weg te blijven volgen.